• Filter op tekstgenre

  • Filter op teksttype

  • Filter op breed thema

  • Filter op domein

  • Filter op leeftijdsindicatie

  • Filters verwijderen
Er zijn filters ingesteld.

Mug

In dit ontroerende gedicht wordt de reis van zelfacceptatie en trots op eigen identiteit verkend. Te midden van stilte en duisternis reflecteert de verteller op fysieke kenmerken, waaronder huidskleur, die ooit schaamte veroorzaakten. Door een krachtige metafoor met een mug die zijn vleugels verbrandt aan een kaars, benadrukt de dichter de impact van zelfliefde en de kracht van individualiteit. Wat ooit gezien werd als een bron van schaamte, wordt nu gevierd als een bron van kracht en trots.

De calathea

Dieren zijn leuk om voor te zorgen, maar vragen ook veel werk. Misschien neem je beter een plant als huisdier! Net zoals bij dieren is het vooral belangrijk om precies die plant te kiezen die goed bij je past. En laat dat nu net zijn waar dit boek je bij kan helpen.

Onderwaterstrijkorkest

Wat hoor je? Wat hoor je als je wakker wordt? Hoe klinkt jouw school? En welk geluid doet je denken aan vakantie? In dit gedicht speelt een onderwaterstrijkorkest. Wat zou dat kunnen zijn?

Wegens logistieke problemen

Dit gedicht beschrijft een situatie waarin de personages een mysterieuze doos ontvangen die hun toekomst lijkt te bevatten. De fabrikant belt hen paniekerig op om te waarschuwen de doos niet te openen en belooft hem snel op te halen. Ondertussen speculeren ze over wat er in de doos zou kunnen zitten en luisteren ze naar vage geluiden die eruit komen. Openen ze de doos of niet?

Afsluitdijk

Dit gedicht beschrijft hoe een bus in de nacht over de Afsluitdijk rijdt. De dichter bespreekt de beelden en gedachten die bij haar opkomen.

Van boven naar onderen

In dit boek beschrijft een jongen de straat waar hij opgroeide en woonde. In dit fragment beschrijft hij de straat die hellend is en dus een boven- en onderkant heeft, een begin en een einde. Maar waar begint de straat? En waar eindigt ze?

Waarom?

In Wala’s hoofd is het nooit helemaal stil. Duizenden vragen per dag spoken door haar brein. Ze vraagt haar ouders, haar juf en vrienden de oren van het hoofd, maar op sommige vragen is er geen antwoord…

Smakelijke ruzie

In dit gedicht vind je alle ingrediënten én het recept voor een smakelijke ruzie!

Bad van Taal

De schrijver vertelt over zijn ervaringen met het Bad van Taal.

Benieuwd naar lesmateriaal bij deze tekst? Surf dan naar https://www.wablieft.be/nl/rijke-teksten-voor-okan

Ruzie

De tekst gaat over een kind dat nadenkt over de ruzie tussen zijn vader en de buurman. De zoon van de buurman is zijn vriend en mag niet meer met hem praten van zijn vader vanwege de ruzie. Het kind twijfelt of ze ook boos moeten zijn als hun vaders ruzie hebben.

Benieuwd naar lesmateriaal bij deze tekst? Surf dan naar https://www.wablieft.be/nl/rijke-teksten-voor-okan

Spring naar de inhoud