• Filter op tekstgenre

  • Filter op teksttype

  • Filter op breed thema

  • Filter op domein

  • Filter op leeftijdsindicatie

  • Filters verwijderen
Er zijn filters ingesteld.

Overlevingspakket

Mike gaat samen met zijn vader een weekje kamperen in Frankrijk. Ze trekken eropuit met de camper, maar dan loopt het mis: ze hebben een lekke band, en ze zijn een aantal spullen vergeten in te pakken. Wat moeten ze nu doen?

Onderwaterstrijkorkest

Wat hoor je? Wat hoor je als je wakker wordt? Hoe klinkt jouw school? En welk geluid doet je denken aan vakantie? In dit gedicht speelt een onderwaterstrijkorkest. Wat zou dat kunnen zijn?

Een heen-en-weerticket naar de ruimte alsjeblief!

Behalve een vakantie naar Spanje of Frankrijk, dromen er ook heel wat mensen van een reis naar de ruimte. Stilaan komen er plannen om die bestemming bereikbaar te maken voor gewone mensen. Vandaag kan het nog niet – het zou immers veel te veel kosten – maar misschien in de toekomst wel! In deze tekst kom je alles te weten over ruimtetoerisme en waarom dat vandaag nog zo duur is.

Aan tafel

Een gezin viert op een heel eigen manier Kerst. Niet met een kerstdiner, maar met knakworsten in een caravan.

Vliegen als een bij

Stel je voor: je wordt wakker en ontdekt dat je een bij bent. Dat is behoorlijk verrassend, toch? Maar al snel merk je hoe geweldig het is om te vliegen!
Dit unieke boek is helemaal vanuit jouw perspectief geschreven, alsof je het allemaal zelf meemaakt!

Het mooiste meisje van de klas

Op school wordt Esper vreselijk gepest – maar zo dat de meester het niet merkt. Wanneer Esper aan het einde van de dag thuiskomt, gaat het pesten gewoon door. Zijn klas maakt een groepsapp aan om foto’s en berichten over Esper te versturen. Ze laten hem geen seconde met rust – en niemand heeft het in de gaten… Wat moet je doen als het pesten onzichtbaar is, en als je telefoon verandert in een vijand vol appjes die je niet wilt lezen?

Telefoon

Tibo wil graag een beroemde vlogger worden, maar hoe maak je elke dag een pakkend filmpje? Dat wordt extra moeilijk wanneer hij zijn gsm niet mag meenemen naar school.
Dit is een ideaal fragment om te praten over gsmgebruik en over wanneer kinderen oud genoeg zijn voor een gsm.

Nieuwe kleren

De zus van Flo is een bekende YouTuber. Flo vindt de aandacht voor haar zus erg moeilijk. Ze heeft het gevoel dat ze onzichtbaar is.

De grote stunt van Philippe Petit

Dit verhaal gaat over Philippe Petit, een koorddanser uit Parijs. Op een dag in 1968 ziet hij een tekening van de nog te bouwen World Trade Center-torens in New York. Hij besluit dat hij tussen deze torens op een koord wil lopen. Deze droom veranderde zijn leven.

Benieuwd naar lesmateriaal bij deze tekst? Surf dan naar https://www.wablieft.be/nl/rijke-teksten-voor-okan

Hoe het begon

Neil, Buzz en Mike maken in 1969 een reis naar de maan in een raket. In dit fragment lees je hoe hun reis begon.
Ideale tekst voor beginnende lezers.

Spring naar de inhoud