• Filter op tekstgenre

  • Filter op teksttype

  • Filter op breed thema

  • Filter op domein

  • Filter op leeftijdsindicatie

  • Filters verwijderen
Er zijn filters ingesteld.

Een stevige basis

Er komt veel lekkers van planten, de oorsprong van veel van het voedsel dat we dagelijks eten. Deze planten hebben wortels, als houvast en stevige basis. Je leest waar wortels nog meer voor bedoeld zijn en vooral ook welke wortels van planten je kunt gebruiken om een heerlijke maaltijd van te maken. Eet smakelijk!

Frans Hals

De schilder Frans Hals was een portretschilder. Zijn techniek en de manier waarop hij mensen in beeld bracht, was anders dan de mensen in de 17e eeuw gewend waren. Je leest hoe het de kunstenaar lukt de mensen met een glimlach op hun gezicht te portretteren. Je leert deze kunstenaar met veel lef en doorzettingsvermogen beter kennen.

De zeven levensfasen

Het leven verloopt in fasen. Hoewel we ouder worden, is er op elke leeftijd iets lichamelijks of geestelijks aan te wijzen waarin je op dat moment beter bent dan ooit.

De kunst van het overdrijven

Al duizenden jaren maken mensen kunst. Waarom vergapen we ons eraan? Waarom vinden we het ene werk prachtig en laat het andere ons koud? In dit artikel wordt ingegaan op wat kunst doet met de innerlijke belevingswereld van de mens en waarom we bijvoorbeeld een schilderij van Mondriaan zo mooi kunnen vinden.
Kernwoorden: kunst, esthetiek, expressie, verbeelding

En toch zou het monster van Loch Ness kunnen bestaan

Er zijn aanwijzingen dat er wel degelijk een ‘monster’ in het zoete water van Loch Ness zou kunnen hebben gezwommen. Wereldwijd vindt men immers prehistorische skeletten van een groot waterwezen, waarvan men tot voor kort dacht het enkel in de zeeën te kunnen vinden. Genoeg redenen dus om het spoor van ‘het monster van Loch Ness’ nog eens te volgen. Helaas is er nog steeds geen enkel wetenschappelijk bewijs voor Nessie, maar wel heel veel bewijs van bedrog.

‘Inspiratie dwing je zelf af’

Creatief zijn is niet aangeboren, maar aangeleerd. Inspiratie zelf kan je wellicht ook afdwingen door de juiste omstandigheden te creëren en er hard voor te werken.

Bingewatchen

Deze tekst wisselt korte informatieve stukjes af met heldere grafieken over bingewatchen. Het artikel gaat over welke platforms populair zijn, welke bevolkingsgroep het meest kijkt enzovoort. Ook worden de negatieve effecten op ons brein besproken. Zo merkt men onder andere op dat de redeneer- en denkvaardigheden afnemen als je veelvuldig lang achter elkaar aan het kijken bent. Je denkt dus best twee keer na voor je alweer aan een marathon begint!

Ik. Kan. Niet. Tegen. Kritiek!

Kritiek krijgen is heel moeilijk en soms zelfs pijnlijk. Onze onmiddellijke neiging is om er tegen in te gaan. Maar misschien is er wel een positievere manier om met kritiek om te gaan.

Scrollen langs perfecte lijven en levens

Jongeren zijn minder tevreden met hun uiterlijk als ze vaak op sociale media zitten. Beseffen jongeren eigenlijk wel dat ze zichzelf vergelijken met vaak onrealistische plaatjes? In hoeverre beïnvloeden sociale media ons lichaamsbeeld?

Vier kriebelbeestjes

Vier kriebeldiertjes: de libel, de waterslak, de waterspin en het bootsmannetje worden voorgesteld in vier afzonderlijke, toegankelijke, informatieve gedichtjes. Deze worden aangevuld met illustraties en weetjes over de dieren.

Spring naar de inhoud